ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o. - Faza II
Akustika provedba mjerenja buke
 
 
Za tvrtku ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o. provedeno je praćenje razina buke na mjestu emisije i imisije pri provedbi građevinskih radova na mjestu tvornice „ROCKWOOL“ tijekom provedbe građevinskih radova – faza II.

Na temelju zahtjeva studije o utjecaju na okoliš mjerna mjesta su odabrana na samoj granici građevinske parcele u smjeru najbližih boravišnih prostora (dva mjerna mjesta),u središtu naselja Potpićan (Rudarska ulica 6), odnosno na vanjskoj granici parcele u naselju Vrtlići.

Na svakom mjernom mjestu provedena su neprekidna mjerenje razina buke u ukupnom trajanju 24 h. Temeljem izmjerenih vrijednosti, proračunate su vrijednosti ekvivalentne razine buke:

- LAeq,T=60 min, ekvivalentne razine buke, u tercnom spektru u ukupnom trajanju od 60 minuta.
- Lday= LAeq,T=14 h, ekvivalentne razine buke, u tercnom spektru u ukupnom trajanju dana (06:00 – 20:00 h) u smislu Zakona o zaštiti od buke (NN 20/03).
- Levening= LAeq,T=2 h, ekvivalentne razine buke, u tercnom spektru u ukupnom trajanju večeri (20:00 – 22:00 h) u smislu Zakona o zaštiti od buke (NN 20/03).
- Lnight= LAeq,T=8 h, ekvivalentne razine buke, u tercnom spektru u ukupnom trajanju noći (22:00 – 06:00 h) u smislu Zakona o zaštiti od buke (NN 20/03).

Više o ovom projektu možete saznati od tvrtke Rockwool Adriatic d.o.o.